Cand trebuie sa contactam un medic?

Hemangioame

Orice semn din nastere, inclusiv un hemangiom trebuiesc examinate si evaluate de catre medici specializati imediat dupa nastere. Hemangioamele care se dezvolta rapid si interfera cu diferite functii fiziologice trebuie tratate cat mai repede, pentru a nu impiedica exercitarea si dezvoltarea acelor functii, precum si cresterea. Aceasta decizie se ia numai dupa o evaluare atenta si urmarirea evolutiei hemangiomului (fotografii, masuratori, TC, RMN, ecografie, angiografie, etc.).

Cereti un consult de specialitate daca oricare dintre aspectele si simptomele hemangiomului s-au dezvoltat, cum ar fi: suprainfectia, durerea locala (migrene, durere abdominala, etc.), sangerarea, sau doar cresterea rapida a dimensiunilor hemangiomului.

Se recomanda monitorizarea aspectului si dimensiunilor hemangioamelor pielii prin fotografii periodice datate, si insotite de masoratori exacte (eventual intr-un centru de specialitate).
Va putem sustine in acest demers www.cutera.ro).

Preventia aparitiei hemangioamelor

Nu se cunoaste nici o modalitate de a preveni aparitia hemangioamelor.

Riscul aparitiei unui hemangiom

In SUA, exista o sansa din 200 ca un copil sa se nasca cu un hemangiom cavernos daca unul dintre parinti a prezentat un hemangiom cavernos solitar, sau 50% sanse daca au prezentat multiple asemenea hemangioame.

Hemangioame