Consultatii interdisciplinare

Consultatiile interdisciplinare se impun uneori:
- medicul oftalmolog pediatru pentru hemangioamele periorbitale (evalueaza prezenta sau riscul aparitiei astigmatismului, ambliopiei, etc.)
- medicul ORL-ist urmareste evolutia unui hemangiom care creste rapid si care impinge structuri vitale ale capului sau gatului; caile aeriene, canalul auditiv, etc.
- medicul chirurg plastician este implicat in evaluarea si tratamentul leziunilor care nu raspund la tratamentul medical. Uneori transplantul de piele este necesar.
- medicul radiolog (RMN, TC) si ecografist (Doppler) furnizeaza informatiile necesare luarii deciziilor in diagnostic si tratament.
- medicul neurochirurg pediatric se pronunta in cazul hemangioamelor din creier.
- medicul psihiatru sau psihologul are un rol esential in stabilirea conduitei de tratament sau monitorizare, in luarea deciziei finale sau sustinerea echilibrului psihologic al pacientului in societate.

Hemangioame

Exista asocieri statistice ale anumitor caracteristici ale unui hemangiom (cum ar fi locatia) cu posibila prezenta a unui alt hemangiom in anumite organe interne, care trebuiesc investigate obligatoriu.